ryba

O tym, że ryby warto jeść, uczymy się od dziecka. Pytanie brzmi, czy wiemy jak je przygotować, żeby nie zniechęcić się do nich już na samym początku? Mówimy jak jest: masz do wyboru wiele kulinarnych inspiracji i jakościowych składników.

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć śledzi, karpia czy łososia. Problem w tym, jak kupić dobrą rybę? Kontrola Inspekcji Handlowej na zlecenie UOKiK wykryła, że w sklepach jest pełno nieprawidłowości od zbyt dużej warstwy glazury (lodu) w mrożonych rybach poprzez liczne zażółcenia, pozostawione płetwy, po produkty przeterminowane. Ponadto w wielu przypadkach klienci są wprowadzani w błąd lub nie dostają podstawowych informacji. 

Bez ryb trudno wyobrazić sobie wigilijną kolację. Jednak sam ich zakup oraz przygotowanie bywają nie lada problemem. Jak uniknąć przedświątecznego zawrotu głowy i wybrać rybę na święta, podpowiada FRoSTA.

Ruszyła kampania reklamowa produktów rybnych FRoSTY.  Po raz pierwszy w historii firma wsparła w ten sposób swój hit sprzedażowy – Ryby z pieca. Motywem przewodnim reklam jest hasło: 100% naturalnego smaku, podkreślające naturalność produktów − bez wzmacniaczy smaku, barwników czy aromatów w składzie.

Na uroczysty świąteczny obiad idealnie sprawdzi się Ryba z pieca FRoSTY (16-18 zł za 400 g), dostępna w trzech wariantach smakowych - z sosem bordelaise, włoskim lub sosem z brokułów.

X