Hochland

Kalendarz Hochland Polska na rok 2020 prezentuje „Ulubione danie z serem Hochland".  12 wyjątkowych przepisów wyłoniono w ramach trzynastej edycji konkursu fotograficznego, w którym udział wzięli Pracownicy Hochland Polska. Znajdują się w nim przepisy na zupy, przekąski, dania główne oraz desery. Ten niezwykły kalendarz z jedynymi w swoim rodzaju inspiracjami kulinarnymi doceni każdy fan gotowania.

Ciasto z marchewki jest puszyste, mięciutkie, a do tego bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Wypróbuj przepis na mini wieńce marchewkowe z serem kremowym Gouda Hochland i odkryj doskonałe połączenie naturalnych składników.

Dziś pracodawcy muszą stwarzać takie  warunki pracy, które z jednej strony będą odpowiadać młodszym pokoleniom pracowników, ale będą też optymalne dla pracowników o dłuższym stażu pracy. Nie chodzi o to, żeby adresować potrzeby tylko do jednej grupy pracowników, ale żeby to wszystko ze sobą połączyć. Hochland Polska tworzy angażujące środowisko pracy.

Udział  Hochland Polska w akcji „Postaw świat na kółkach” był uzupełnieniem realizowanej od wielu lat wewnętrznej misji angażowania pracowników do aktywności sportowych. Teraz dodano do tego połączenie jazdy rowerem z realną pomocą. W ramach  aktywowanego programu charytatywnego wyjeżdżone przez uczestników punkty przeliczane były na złotówki wsparcia dla wybranej fundacji, jako dodatkowa motywacja do częstszego wsiadania na rower. Celem Hochland Polska było „wykręcić” na rowerach 50 tysięcy kilometrów, aby przekazać pieniądze na rehabilitację dla Pana Ryszarda Szurkowskiego, zasłużonego w sporcie kolarza.

Sery Hochland otrzymały medale w plebiscycie Good Cheese. W konkursie sery poddane są ocenie profesjonalistów – szefów kuchni znanych stołecznych restauracji. Medale otrzymują najlepsi. Złoty medal w konkursie, w kategorii ser „ready to go” marka Hochland otrzymała za Hochland Kanapkowy mini. Srebrnymi medalami zostały nagrodzone produkty: Mini Almette, Valbon Camembert, Hochland Kanapkowy Śmietankowy. W kategorii ser na pizzę brązowy medal przyznano za Hochland Burger & Toast.

Celem konkursu Mleczne Laury jest nagrodzenie technologów, menadżerów oraz naukowców zajmujących się w swej codziennej pracy przetwórstwem mleka. Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska – został uhonorowany prestiżową nagrodą Mleczny Laur 2019, w kategorii menadżer mleczarstwa. Wyróżnienie zarezerwowane jest dla osób, które szczególnie zasłużyły się dla polskiego mleczarstwa i serowarstwa.

Jesień rozgościła się u nas na dobre. Widoczna nie tylko w kalendarzu, ale również za oknem. Dlatego już czas, aby zawitała także w naszej kuchni. Wypróbuj przepis na zupę jarzynową z blanszowanymi brokułami, kalafiorem i marchewką. W ty przepisie wykorzystaj kremowy serek śmietankowy Hochland. Dzięki niemu zupa zyska idealnie kremową konsystencję i nabierze charakterystycznego, śmietankowego smaku.

21 i 22 września w Olsztynie odbył się VII Festiwal Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa, czyli Ogólnopolskie Święto Sera. Wśród uczestników wydarzenia ponownie była firma Hochland Polska, która zdobyła aż pięć laurów.

Obniżanie wpływu na środowisko o 1,5% rocznie to cel strategicznym firmy Hochland Polska. Zrównoważony rozwój w tym obszarze jest realizowany m.in. poprzez redukcję zużycia wody i energii czy wykorzystywanie źródeł odnawianych.

W niedzielę 15 września na węgrowskim rynku odbyło się Mazowieckie Święto Chleba i Sera, którego sponsorem już trzeci raz z rzędu była firmy Hochland Polska.

Strony

X