Jesteś tutaj

Nowe warzywne dania gotowe – Z gruntu dobre

Gołąbki, bigos, fasola po bretońsku – to klasyki, niezmiennie cieszące się popularnością wśród wielbicieli tradycyjnych smaków. Teraz są dostępne w nowej, warzywnej odsłonie. Sokołów poszerza bezmięsną linię „Z gruntu dobre” o dania gotowe, takie jak: bigos warzywny, soczewica z suszonymi pomidorami, mix po bretońsku, gołąbki z warzywami w sosie pomidorowym oraz gołąbki z warzywami w sosie grzybowym. Wszystkie powstają ze 100% naturalnych składników i nie zawierają konserwantów.

Jednym z ważnych trendów kulinarnych jest dbałość o wzbogacenie posiłków w składniki roślinne. Coraz więcej osób deklaruje, że chce wprowadzać do codziennego menu więcej warzyw i owoców. Z drugiej strony – żyjemy szybko i intensywnie, dlatego poszukujemy takich propozycji kulinarnych, dzięki którym będziemy mogli prosto i wygodnie przygotować zdrowe, pełnowartościowe danie. Jednocześnie nie chcemy rezygnować z wysokiej jakości, dlatego wybieramy produkty o dobrym, sprawdzonym, naturalnym składzie.

Produkty z linii Z gruntu dobre to odpowiedź firmy Sokołów na najnowsze trendy. – Nasz asortyment nieustannie rozwijamy z myślą o jak najlepszym zaspokajaniu potrzeb konsumentów – mówi Krzysztof Kawecki, Dyrektor Centrum Badań i Rozwoju w Sokołów S.A. – Doskonale wiemy, jak zmieniają się oczekiwania klientów i jak bardzo rośnie świadomość znaczenia różnorodnej, zdrowej diety. Produkty roślinne są jej bardzo ważnym elementem, dlatego też stworzyliśmy linię „Z gruntu dobre”.

Produkty „Z gruntu dobre” to propozycje bezmięsne – zawierają wyłącznie warzywa, składniki roślinne (kasze, ryż, pestki, nasiona, orzechy) oraz naturalne przyprawy. Mają bardzo wysoką wartość odżywczą. Są produktami z tzw. „czystą etykietą”. W ich składzie nie znajdziemy konserwantów ani żadnych substancji dodatkowych.

Nowe dania gotowe „Z gruntu dobre” to:

• Bigos warzywny – przygotowany tradycyjnie z kapusty kwaszonej, wzbogacony pieczarkami, soczewicą czerwoną, marchwią. Wyjątkowy smak i aromat podkreślają suszone śliwki i grzyby.

• Soczewica z suszonymi pomidorami – soczewica zielona, która jest wyjątkowo wartościowym składnikiem diety, została połączona z suszonymi pomidorami. Takie zestawienie wzbogaciło jej smak, dodatkowo podkreślony naturalnymi przyprawami i odrobiną czosnku.

• Mix po bretońsku  - to kompozycja cennych dla zdrowia roślin strączkowych, takich jak ciecierzyca, fasola biała typu Jaś i soczewica czerwona. Smakowity mix został przygotowany z dodatkiem pomidorów – po bretońsku i z naturalnymi przyprawami.

• Gołąbki z warzywami w sosie pomidorowym – liście kapusty, skrywają w sobie smakowity farsz, przygotowany z ryżu z pieczarkami, z dodatkiem podgrzybków i naturalnych przypraw. Smaku dopełnia aromatyczny sos pomidorowy.

• Gołąbki z warzywami w sosie grzybowym – idealnie uformowane w liściu kapusty gołąbki ze smakowitym warzywnym farszem z pieczarek i ryżu, z dodatkiem suszonych podgrzybków. Kompozycję uzupełnia grzybowy sos, a dodatkowo smak podkreślają odpowiednio skomponowane, naturalne przyprawy.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Naturalnie i ze smakiem, SOKOŁOWSKA SPIŻARNIA to najnowsza linia produktów inspirowana naturą, charakteryzująca się delikatnym smakiem mięsa podkreślonym naturalnymi przyprawami.

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów firma SOKOŁÓW stworzyła całkowicie nową linie mięs wołowych pod marką „Uczta Qulinarna”. 

X