Jesteś tutaj

Oświadczenie SPAR Polska przesłane do Redakcji „Poradnika Handlowca”

Sąd Okręgowy w Kielcach uznał, że jedynym uprawnionym do licencji i używania znaków SPAR w Polsce jest SPAR POLSKA S.A.

W dniu 16 maja 2019 roku Sąd Okręgowy w Kielcach w postępowaniu zabezpieczającym:

1. nakazał SPAR INTERNATIONAL wykonywania obowiązków z Umowy Licencyjnej zawartej ze SPAR POLSKA S.A. polegających na udzieleniu SPAR POLSKA S.A. wyłącznego upoważnienia do korzystania z nazw towarowych i znaków towarowych SPAR, EUROSPAR, INTERSPAR, SPAR Express;

2. zakazał SPAR INTERNATIONAL zawierania lub wykonywania umów licencyjnych, na podstawie których podmiot inny niż SPAR POLSKA S.A., uzyskałby prawo do używania w Polsce nazw towarowych i znaków towarowych SPAR, EUROSPAR, INTERSPAR, SPAR Express oraz systemu SPAR opisanego w w/w Umowie Licencyjnej.

Kategoria: