Jesteś tutaj

Oświadczenie Spar Group LTD oraz sieci Piotr i Paweł

Strony informują, że dnia 4 czerwca 2019 r. zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami złożone zostały odpowiednie dokumenty do Prezesa UOKiK w celu uzyskania zgody na transakcję.

– Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami realizujemy kolejny etap restrukturyzacji naszej sieci – podkreśla Marek Miętka, Prezes Piotra i Pawła – Uzyskanie zgody przez UOKiK otworzy nam drogę do rozwoju globalnej marki w Polsce – z korzyścią dla wszystkich klientów – dodaje.

Jeżeli decyzja UOKiK będzie pozytywna sklepy Piotra i Pawła staną się częścią globalnej sieci SPAR oferującej szeroki wybór wysokiej jakości suchej i świeżej żywności, w połączeniu z przyjazną i indywidualną obsługą. Obecność SPAR wspiera wzrost gospodarczy i stanowi  wyjątkowe miejsce dla niezależnych przedsiębiorców detalicznych, którzy z kolei polegają na lokalnych dostawcach. Pasja, przedsiębiorczość i rodzina to główne wartości, które napędzają biznes SPAR.

Kategoria: